Burn-Out & stress

Burn-out, bore-out, stress, oververmoeidheid, overspannenheid..... Al dit soort klachten hebben sowieso één ding gemeen; er is meer energie uitgegaan bij jou, dan er is teruggevloeid. Dit kan gebeuren door bijvoorbeeld 15 uur per dag te werken en er slechts 5 uur slaap tegenover te zetten. Maar ook door heel lang iets te doen, wat eigenlijk niet bij jou past. Er is dus een disbalans ontstaan. Wellicht voelde je deze disbalans niet ontstaan. Maar het kan ook zijn, dat je die bewust genegeerd hebt, omdat je het gevoel had dat je niet anders kon dan door blijven gaan op hetzelfde, uitputtende pad.

 

En nu? Nu zit je hierdoor even flink op de blaren. Jouw fysieke lichaam is uitgeput. Alle reserves zijn opgebrand. Je hebt jezelf lang staande weten te houden door gebruik te maken van allerlei stresshormonen. Wellicht zelfs aangevuld met sloten koffie, energiedrankjes en suiker om je op te peppen en wellicht ook nog wat drank of drugs om 's avonds weer te kunnen ontspannen. Hoofdpijn? Buikklachten? Rugpijn? Spierpijn? Exceem? Slapeloosheid? Oververmoeidheid? Auto immuunaandoeningen? Veel gewicht verliezen? Of juist aankomen ( vooral buikvet )? Dat krijg je nu allemaal cadeau.

 

Maar ook mentaal zit je er doorheen. Jouw geheugen lijkt wel een vergiet. Je concentratieboog is klein. Misschien zit je momenteel zelfs vol angsten en diepe doemgedachten. Jouw hoofd staat nu totaal niet meer stil. Nu niet, maar om eerlijk te zijn eigenlijk al maanden of jaren niet. En het zijn grotendeels nou ook niet bepaald de meest positief opbouwende gedachten die continu in jouw mind aanwezig zijn. 

Je voelt je momenteel best wel klem zitten. Je kan even geen kant meer op. Zo doorgaan gaat écht niet werken, maar wat moet je nu dan wel doen? 

 

En emotioneel? Ja, of je bent totaal apatisch, of juist enorm ( soms zelfs buitenproportioneel ) geëmotioneerd. En wellicht gaat het bij jou zelfs helemaal van links naar helemaal rechts binnen een paar seconden. Tevens voel je je regelmatig somber en angstig; zal dit ooit nog anders worden?

 

De mensen om je heen hebben je al vaker signalen gegeven, dat je op jezelf moest gaan passen. Maar deze heb je allemaal, bewust of onbewust, genegeerd. Je MOEST simpelweg wel doorgaan zo. Er zat niks anders op naar jouw idee. Jouw mind was en is ook zo sterk. Sterk in al zijn overtuigingen, dat het echt niet anders kon. Er wordt immers zoveel van je verwacht. En jij verwacht dan ook nog eens minstens net zoveel van jezelf. Wat vinden de mensen van jou, als je vanaf nu niet meer gaat doen wat je tot nu toe wél allemaal deed? Wat had er allemaal wel wel niet gebeurd, als je had gestopt met deze baan? Of je even had ziek gemeld? Wat als je niet meer inging op de wensen van anderen? Wat als je je wel een keer kwetbaar had opgesteld? Wat als je een keer een duidelijke grens had getrokken voor jezelf of naar anderen? Wat als je jouw structuur en al het andere vertrouwde had moeten loslaten? Wat als......???

 

Liever aan het oude, vertrouwde vastklampen, dan het nieuwe, onbekende omarmen toch? Besef je wel goed, dat dat je mind is die spreekt en niet jouw essentie. Het is je mind, die heerlijk beïnvloed wordt door je oerbrein, die erop gericht is al het vertrouwde te willen blijven terugzien. Je oerbrein, die altijd gericht is op gevaar, beïnvloedt je meer dan je denkt. Jouw mind houdt jou totaal vast. Jouw mind neemt je altijd mee naar het verleden, de toekomst of naar anderen. Het houdt je vast in een leven die deels, of misschien zelfs geheel, niet bij je past. En de huidige fight-and-flight modus waarin je je momenteel begeeft maakt het er niet beter op trouwens.

 

Maar het kan wél anders worden. Dat beloven wij jou! Wij hebben namelijk zelf allebei ooit een burn-out én een periode van overspannenheid en oververmoeidheid mogen doorleven en hebben daar zelf veel lering uit getrokken. Cathelijn en ik hebben van onze bagger goud weten te maken. Wij hebben van onze burn-outs een keerpunt in ons leven weten te maken. Wij hebben al het nare gezien als een cadeautje verpakt in een vies papiertje.

 

En ook wij hebben daar even professionele hulp bij gehad. Maar de hulp die wij kregen ( reguliere psycholoog ), was voor ons niet omvattend genoeg. Wij hebben daarom zelf veel wielen moeten uitvinden. Maar het is ons uiteindelijk dus wel gelukt. Zonder wrijving geen diamant. Wij leiden in-het-nu een leven die wel volledig bij ons past. Een mooie vriendengroep, twee goed lopende praktijken, allebei in goede gezondheid, denken-doen-voelen is in evenwicht, we hebben een fijne relatie met elkaar, een gezellig huis en een mooi gezin. 

 

Onze persoonlijke ervaringen hebben wij voor jou gecombineerd met allerlei methodieken en gedachtegoeden die wij ons eigen hebben gemaakt tijdens de cursussen en opleidingen die wij hebben gevolgd. Deze hebben we geintegreerd in onze 7 stappen methodiek. En daar laten wij jou graag kennis mee maken.

 

Wij zijn ervan overtuigd, dat wij er als life coach voor jou kunnen zijn op een manier die bij jou en jouw hulpvraag past. Wij gaan samen met jou dát veranderen in jouw leven, waar je nú nog in vastloopt. Maar daar blijft het niet bij. Je gaat het door de coaching op alle domeinen fijner krijgen dan voorheen. Dat is super toch? Jij gaat bij ons leren dát te manifesteren wat gehéél bij jou past en niet slechts een klein beetje. Geen concessies meer!

 

Met de 7-stappen-methodiek, waarbij holistisch werken één van de pilaren is, word jij de ultieme manifestator! De ultieme manifestator creëert geen ruis meer in het leven en neemt geen genoegen meer met minder. Positiviteit, vertrouwen, zelfvertrouwen, inzicht en meer bewustzijn gaat jou kenmerken. Kaders van bezwaren, doemdenken, oordelen, veroordelingen, negatieve gedachten en beperkende overtuigingen laat je helemaal los.

 

Wij leren jou als life coach de onderstaande 7-stappen-methodiek volledig aan, ondersteunen jou in jouw persoonlijke verander-en transformatieproces én helpen je door alle bagger heen die je onderweg tegen komt! Ook zetten we samen de eerste concrete stappen naar realisatie van dat wat je wenst.

Werkwijze burn-out coaching en tariefstelling

Tijdens de eerste sessie stellen we vast wat er aan de hand is en wat jouw doel is. Je krijgt ook meteen vast wat adviezen en inzichten mee. De samenstelling van de sessies wisselt. De ene sessie werken wij samen met jou, de andere sessie werkt één van ons met jou. Het is natuurlijk ook mogelijk om álle sessies met één van ons af te spreken.

 

Het tarief voor life coaching is €150,- exclusief BTW per sessie van 80 minuten bij begeleiding door Ramon óf Cathelijn. Als wij samen de sessie begeleiden is het tarief €250,- exclusief BTW per sessie. Voor avondsessies en weekendsessies rekenen we een toeslag van €50,- per sessie. Als zzp-er kan je de sessies aftrekken onder de noemer persoonlijke coaching. Dit tarief is inclusief voor- en nawerk en begeleiding bij thuiswerkopdrachten. Een sessie kan kosteloos geannuleerd worden tot 48 uur voor aanvang. 

 

Je kan ook een traject afnemen bij ons! 

Basistraject van 2 maanden life coaching.

 • 7 sessies van anderhalf uur.
 • Inclusief twee maanden WhatsApp begeleiding.
 • €1450,-exclusief BTW.
 • Betalen in 2 termijnen mogelijk.
 • 5% korting bij vooraf het gehele bedrag betalen.

 

Impacttraject van 6 maanden life coaching.

 • 9 sessies van anderhalf uur.
 • Inclusief zes maanden WhatsApp begeleiding.
 • Zes videochats van een half uur. Deze zijn vrij in te zetten.
 • €2250,- exclusief BTW.
 • Betalen in drie termijnen mogelijk.
 • 8% korting bij vooraf het gehele bedrag betalen.

Contact